top of page

"Alexanderteknikken har lært mig at stoppe op og trække vejret. Teknikken får mig til at stresse af, hvilket gør, at jeg både i mit arbejde og i mit privatliv undgår myoser i nakke, skuldre og ryg. Når myoserne er væk, har jeg et liv med optimal energi og godt humør. Derfor fortsætter jeg mit arbejde med Alexanderteknikken. Når jeg holder teknikken ved lige, får jeg det bedste ud af livet."

Bella Beidil / Sekretær 

UDTALELSER

"Jeg har gået til Alexanderteknik hos Birgitte i ca. et år. Jeg startede, fordi jeg havde fået slidgigt i min nakke. Det er rimeligt smertefuldt, især hvis man har en dårlig kropsholdning, hvilket jeg havde. Virkningen var så god, at jeg i dag stort set er smertefri udelukkende pga. en bedre holdning; ryg, skulder, hals, nakke og hoved. I og med jeg gik  et helt  år en gang om ugen – i starten hyppigere – kan jeg i dag selv  i løbet af dagen huske mig selv på min holdning. Jeg har været utrolig glad for det, og skal også vende tilbage til flere opfriskningstimer."

Kirsten Lønberg / Laborant

DSC04199_edited.jpg
DSC04075.jpg

"Fysisk er jeg blevet mere afspændt og fri, og jeg har fået en stærkere kropsforståelse. Denne afspændthed medvirker også til et stærkere mentalt nærvær og fokusering.

I mit arbejde som guitarist og guitarlærer oplever jeg nu, at jeg spiller mere afspændt og teknisk sikkert."

Bengt Andreasson / Klassisk guitarist & guitarlærer

DSC04148_edited.jpg

"Jeg har fra første dag af de 12 AOF-gange med alexanderteknik nydt øvelserne og Birgittes fokusering på mine arme og ben i forhold til hoved, hals og rygsøjle. Det har været en øjenåbner, at føle mine arme og ben blive dobbelt så lange som til daglig. Som grafiker arbejder jeg meget foran en PC. Her har jeg virkelig kunnet bruge det at stoppe op - igen og igen i fastlåste stillinger foran computeren - og så få hovedet frit svævende over løse skuldre, og hver gang føle at det var rigtigt. Jeg håber, jeg kan blive meget bedre til at huske det med stoppet, for indtil videre falder jeg hele tiden tilbage til gamle uvaner. Kærlig hilsen en glad og tilfreds elev!"

Svend Hansen / Grafiker

DSC04216_edited.jpg

"Ømheden og trætheden i min ryg er forsvundet.

Før jeg gik i gang, havde jeg daglige smerter i lænden

– de er stort set væk nu.

Jeg har oplevet at skulle sidde ned i længere tid under

bil- og flyrejser. Før Alexanderteknikken var jeg totalt forkrampet efter mere end tre timer i et bil- eller flysæde.

Nu efter mit møde med Alexanderteknikken er det

meget lettere – ikke behageligt, men til at leve med."

Martin Rasmussen / Molekylærbiolog

DSC04063_edited.jpg

"I 1993 blev jeg opereret for en diskusprolaps, og havde i mange år efter tilbagevendende rygproblemer. Også selvom jeg trænede min ryg mindst to gange om ugen. Så blev jeg gravid, og mange af mine venner sagde til mig, at det nok ville give mig nogle rygproblemer. Derfor startede jeg på Alexanderteknik, mens jeg var gravid. Og det er det bedste, jeg nogensinde har gjort. Rygproblemerne forsvandt, og mit gode humør vendte tilbage. Hver gang jeg har haft en anelse stivhed eller smerte i ryggen, er det blevet kureret gennem Alexanderteknik. Det lyder vældig amerikansk, men det er sådan det har været for mig.

Jeg har fået det bedre med min krop og har også fået det bedre psykisk. Det giver mig det overskud, der skal til for at undervise i drama, hvor jeg hele tiden skal trække på alle mine kropslige og psykiske ressourcer."

Anne Bloch / Seminarlærer & dramapædagog

DSC04039_edited.jpg

"Arbejdet med alexanderteknik har grundlæggende givet mig en større kropsbevidsthed. Både i min dagligdag og i mit arbejde som billedkunstner har jeg fået en øget opmærksomhed på, hvordan jeg bruger min krop; hvilken kropsholdning jeg har når jeg bevæger mig, sidder eller står. Jeg føler mig mere funderet i min krop, og det resulterer i en følelse af både frihed og jordforbindelse. Jeg oplever at arbejdet med alexanderteknik får mig mere "ned i" min krop, samtidig med at bevidstheden om kroppens holdning øger mine muligheder for at bruge mig selv i mine daglige gøremål."

Stine Ofelia Kildevang / Billedkunstner

"Alexanderteknik har givet mig en bevidsthed, om hvordan jeg bruger min ryg, nakke og fødder. Den bevidsthed gør, at jeg lidt efter lidt slipper gamle spændinger, så kroppen fungerer mere fri og afslappet.

I forhold til arbejde og meget stressede perioder følger den nye bevidsthed om kroppen med og gør, at jeg ikke spænder uhensigtsmæssigt op som før. Det giver overskud til at klare mere både fysisk og psykisk."

Io Helweg / Scenograf & designer

DSC04062_edited.jpg
DSC04209.jpg

OM MIG

Jeg er oprindelig skuespiller, og har siden hen uddannet mig til alexandertekniklærer og systemisk & narrativ proceskonsulent. 

Jeg har undervist i alexanderteknik i 23 år

– og jeg elsker det. 

bengt
anne bloch
stine ofelia
bottom of page